A.Λ.Μ.Α. ΑΙΓΙΟΥ

Αγωνιστική Λέσχη
Μηχανοκίνητου Αθλητισμού
Αιγίου

ΜΟΝΤΕ ΒΟΣΤΙΤΣΑ- ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Regularity Rally Βοστίτσα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, στην πόλη του Αιγίου. Στην αφετηρία του αγώνα βρέθηκαν 48 από τα 59 αυτοκίνητα που δήλωσαν  συμμετοχή, λόγω του καιρού ο οποίος ήταν και ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Η διοργάνωση έγινε από την Α.Λ.Μ.Α. – Αιγίου (Αγωνιστική  Λέσχη  Μηχανοκίνητου  Αθλητισμού  Αιγίου) και ήταν ο προτελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Regularity 2018, που έχει θεσπίσει η ΟΜΑΕ.

Η συνεχής έντονη βροχή και τα βραδινά φρέσκα χιόνια στα σημεία με το υψηλότερο υψόμετρο έφεραν αντιμέτωπους τους συμμετέχοντες με συνθήκες πραγματικής δοκιμασίας. Ο αγώνας  απο  εκεί και πέρα κύλισε ομαλά και δίκαια χαρακτηρίστηκε ως RALLY MONTE BOSTITSA! Αυτοκίνητα και πληρώματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε όλοι να επιστρέψουν στον τερματισμό της πλατείας Υψηλών Αλωνίων χωρίς απρόοπτα.

Η εκκίνηση όπως ήταν προγραμματισμένη δόθηκε στις 10:30, μπροστά από την κεντρική είσοδο του πάρκου στα Ψηλά Αλώνια, με το BLMC MINI 1000 και το Νο1 στις πόρτες του με πλήρωμα τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλο Θανάση και συνοδηγό τον γιο του Μιχάλη, να ξεκινά την περιπέτειά του προς τα ορεινά χωριά της Αιγιαλείας. Στην συνέχεια ακολούθησαν και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα με διαφορά ενός λεπτού.

Η γραφική ορεινή διαδρομή που ακολούθησαν τα οχήματα περνούσε από τα χωριά Ζαρούχλα – Αγρίδι – Περιστέρα – Καλάβρυτα – Βιλιβίνα – Πλαταννιώτισα μέσα από πολύ όμορφα τοπία φύσης και παραδοσιακών χωριών. Η Ανασυγκρότηση έγινε στα Καλάβρυτα για μία ώρα και υπήρξε και μια καθυστέρηση περίπου μιας ώρας λόγω των χιονισμένων δρόμων από τους οποίους πέρασαν τα αυτοκίνητα. Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και ο αγώνας από εκεί και πέρα κύλισε ομαλά.

 

Οι μάχες ακριβείας όπως πάντα κρίθηκαν στον πόντο, με τα πληρώματα να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του Regularity Rally πρώτοι στην Γενική Κατάταξη ήταν οι CRUCIFIX CHRISTIAN και ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ PORSCHE 911 του 1984, δεύτεροι με ελάχιστους βαθμούς διαφορά οι ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΘΕΜΗΣ – ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΙΟΥΛΙΟΣ με PORSCHE 911SC του 1980 και τρίτοι οι ΔΟΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ με BMW 1502 του 1975.

Στις επιμέρους κατηγορίες οι νικητές ακολούθησαν ως εξής.  Στις συμπτυγμένες κατηγορίες E-F-G στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν τα μέλη της Ε.Λ.Ι.Α, ΛΑΓΙΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΚΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με MERCEDES BENZ 170 του 1953, το οποίο ήταν και το παλαιότερο αυτοκίνητο του ράλλυ. Στο δεύτερο σκαλί ανέβηκαν οι τοπικοί της ΑΛΜΑ Αιγίου ΤΥΡΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με PLYMOUTH PLAZA του 1956 και στο τρίτο σκαλί ήταν οι  ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ με MERCEDES BENZ W111 220 του 1964.

Συνεχίζοντας με την κατηγορία Η, νικητές ήταν οι ΔΟΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ με BMW 1502 του 1975, ακολούθησαν με δέκα βαθμούς ποινής το αμιγώς γυναικείο πλήρωμα των ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – KUKIC KSENJIA με TOYOTA CELICA ST του 1976 και με μόλις 6 βαθμούς οι  ΓΚΑΝΟΥΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ με ALFA ROMEO GΤ 2000 VELOCE του 1974.

Στην κατηγορία Ι, πρώτοι με διαφορά ήταν οι προαναφερθέντες ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΘΕΜΗΣ – ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΙΟΥΛΙΟΣ με PORSCHE 911SC του 1980. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τους ΖΑΜΠΛΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΓΙΟΥΡΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με το SEAT 124 DLS του 1978 και στην τρίτη θέση τους ΣΤΑΒΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ – ΓΑΪΤΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ με NISSAN DATSUN 180B του 1978.

Τέλος στην κατηγορία J1/2 με τα πιο καινούργια αυτοκίνητα του αγώνα, την νίκη πήραν οι πρώτοι Γενικής CRUCIFIX CHRISTIAN και ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ PORSCHE 911 του 1984. Στην δεύτερη θέση σκαρφάλωσαν το πλήρωμα των  ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ με COROLLA KE73 5W του 1984 και στην τρίτη θέση οι Αιγιώτες ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΦΑΝΗΣ με PEUGEOT 205 GTI του 1984.

Η απονομή των κυπέλλων των νικητών έγινε παρουσία του Δημάρχου Αιγιαλείας Παναγόπουλου Αθανάσιου, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό δεσμεύτηκε πως  θα στηρίξει τον αγώνα  και την νέα χρονιά, ώστε να γίνει θεσμός το Regularity Rally ΒΟΣΤΙΤΣΑ. Επίσης παρών ήταν και ο προέδρος του Νομικού Προσώπου Αιγιαλείας κ. Βαρδάκης Στράτος. Ακόμα παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κοι Παπαγιαννόπουλος Περικλής και Μπούνιας  Δημήτρης, ο Πρόεδρος  Ανατολικής  Αιγιάλειας κος Γιοβάς Γιώργος, που βοήθησε στα μέγιστα, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου. Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκαναν με την παρουσία τους.

Το κλίμα της απονομής ήταν άκρως πανηγυρικό και φιλικό με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν και να αποθεώνουν τους νικητές, στον προαύλιο χώρο του εστιατορίου Βοστίτσα, το οποίο ευχαριστούμε για την φιλοξενία του. Ιδιαίτερη νότα της απονομής ήταν η βράβευση τριών νεαρών παιδιών που έτρεξαν στον αγώνα ως συνοδηγοί.

Ευχαριστούμε:
Τον μεγάλο χορηγό του αγώνα, που ήταν το ΠΥΡΓΟΣ cafe-bar στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων.
Χορηγοί: OIKONOMOY FUELS (πρατήριο καυσίμων) | AUTOVISION KTEO ΑΙΓΙΟΥ | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων)
Υπό την Αιγίδα: ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιαλείας. Επίσης να ευχαριστήσουμε και όλους τους κριτές-χρονομέτρες και τα μέλη της ΑΛΜΑ, τους αφανείς  αυτούς ήρωες, που βρίσκονται πίσω από κάθε διοργάνωση, όπου χωρίς αυτούς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Τέλος αυχαριστούμε για την υποστήριξή τους, της Λέσχες Αυτοκινήτου Triskelion, ΑΛΑ Κορινθίας, ΕΛΙΑ και ΕΛΚΑ.