ΙΔΡΥΣΗ

ΑΛΜΑ Ιστορικό

Η Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του Αιγίου, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007, από 35 ιδρυτικά μέλη, με έδρα το Αίγιο του Νομού Αχαΐας.

Τον Ιανουάριο του 2008 αναγνωρίστηκε ως Αθλητικό Σωματείο με καταστατικό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου, ενώ τον Αύγουστο του 2009 αναγνωρίστηκε και από την Αθλητική Γραμματεία Αθλητισμού με αριθμό μητρώου ΦΞ-45. Το Σωματείο ΑΛΜΑ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας) κ αριθμεί περίπου 70 μέλη.

Η ΑΛΜΑ Αιγίου είναι ο επίσημος φορέας στην Αιγιάλεια, ο οποίος διοργανώνει αγώνες αυτοκινήτου κάθε μορφής, καθώς επίσης εκθέσεις και σεμινάρια που αφορούν τον μηχανοκίνητο χερσαίο αθλητισμό
(αυτοκίνητο – καρτ – 4χ4). Στεγάζεται σε δικά της γραφεία τα οποία βρίσκονται επί της οδού Σωτηρίου Λόντου 35-37, στο Αίγιο (περιοχή Ψηλά Αλώνια), σε χώρο 150 τ.μ.. Το τηλέφωνο είναι 26910 61158.

Από τον Οκτώβριο του 2010 διοργανώνουμε το Rally Sprint Αιγίου, το οποίο προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου με συμμετέχοντες οδηγούς- συνοδηγούς απ’ όλη την Ελλάδα, αποτελώντας πλέον θεσμό για την περιοχή της Αιγιάλειας.

 4o_Rally_Sprint_Aigiou-4.jpg